WORK – OUT BUIK EN BEKKENBODEM

Lieve mensen

Deze work -out is gericht naar iedereen die wil werken aan zijn romp.  Dit is een beetje een ‘start to core stabillity’.  Versteviging van romp met in het bijzonder de dieper gelegen buikspieren en bekkenbodem komt ons ten goede.  Deze oefeningen zijn zeker aan te raden voor mensen die pas bevallen zijn of mensen met rugklachten.  We zitten nu misschien nog iets vaker aan onze pc dan anders, net daarom bijzonder belangrijk om onze houding te verzorgen en om de juiste spieren te versterken.  Dit om te voorkomen dat we door het minder bewegen, rugklachten zouden ontwikkelen.

In de work – out vinden jullie eerst 2 uithoudingsoefeningen.  Hier houd je de spanning in lage buik en bekkenbodem even aan.  In de andere oefeningen worden korte contracties gevraagd die we een aantal keer herhalen.

Heel belangrijk: hoe spannen we deze spieren aan?

1. Bekkenbodem: denk dat je dringend naar het toilet moet maar niet kunt en dus je plas even moet ophouden.  Je voelt dat de bekkenbodemspieren opgetrokken worden naar boven.

2. Diepe buik: je probeert je navel in te trekken, waardoor je rugholte afgevlakt wordt.  Bij oefeningen op de rug, moet je voelen dat je rug hierbij volledig contact maakt met de ondergrond.

Probeer deze 2 spieren aan te spannen tijdens alle oefeningen in deze work – out.  Wie al een redelijke conditie heeft in deze zones, kan de work – out moeilijker maken door het aantal herhalingen op te drijven of door de serie 2 x te doen.  Doe de oefeningen rustig zodat je goed blijft voelen of de spanning er nog is of al verdwenen is.  In dat laatste geval, pauzeer je even om terug aan te spannen.

Veel succes!!

 

WORK – OUT BUIK EN BEKKENBODEM
Schuiven naar boven