Yoga: deel 3

Beste mensen,

Hier volgt mijn laatste digitaal oefenreeksje.  Opnieuw een stukje yoga, deze keer enkele oefeningen uit de Dru yoga.  Dit zijn zachte strekoefeningen, draaiingen en buigingen die spanningen uit gewrichten en spieren doen wegstromen.

Typisch voor Dru yoga zijn de rustige, zachte bewegingen in de houdingen.  Kalme bewegingen roepen weinig weerstand op en zorgen dat je spanning kunt loslaten.  Veel houdingen binnen Dru yoga zijn variaties op bekende yoga houdingen.  De aanpassing zit ‘m vaak in extra ontspanning en beweging tijdens de houding.

Een ander uitgangspunt is dat je energie beter gaat stromen wanneer je de gewrichten ontspant en je niets overstrekt.  Volgens de Dru filosofie komt dankzij de zachtheid en de vlotte opeenvolging van de bewegingen meer energie in het lichaam vrij en kan deze goed gaan stromen.  Bijgevolg zou Dru yoga ook voor meer emotionele balans zorgen.  Deze yoga is voor veel mensen met fysieke problemen of pijnen vaak de meest laagdrempelige vorm van alle yoga stromingen.

Het steekt er hier eigenlijk niet zo nauw, zolang je de flow van je lichaam maar volgt en deze flow bekom je enkel en alleen als je je lichaam zo ontspannen mogelijk houdt.

Daarnaast is het belangrijk dat je goed geaard bent: benen gespreid, goede contactname met je blote voeten en knieën beetje geplooid zodat je stevig staat!  Hoe beter je geaard bent, hoe minder snel je uit evenwicht zult vallen…

Typisch voor deze oefeningen is ook dat je een opbouwfase hebt met kleinere bewegingen om nadien grotere bewegingsbanen uit te voeren om daarna terug de beweging te laten uitdoven.In het fragment zie je 3 grote oefeningen waar bovenstaand duidelijk zichtbaar is.  Met deze 3 oefeningen train je op de flexibiliteit van de wervelzuil in de 3 dimensies: buigen, draaien en schuiven.  Tussenin komt er een voor- en zijwaartse arm-schouderoefening.

Veel succes!

Yoga: deel 3
Schuiven naar boven