Hannelore Demonie

Het menselijk lichaam heeft me als persoon altijd geboeid. Zeker de complexiteit ervan wanneer het gaat om de invloed die onze geest heeft op ons lichaam en omgekeerd. Vandaar dat ik na mijn studies van algemene kinesitherapie, mezelf ben gaan bijscholen in de psychomotorische therapie, de Hendrickxtherapie, verschillende relaxatievormen, shiatsu en assertiviteitstraining.

Als moeder van drie kinderen merk ik zelf hoe het iedere dag organiseren is om mijn job te combineren met de zorg voor de kinderen en het huishouden. En in de praktijk zie ik dat dit bij vele gezinnen een ware opdracht geworden is.

Na een aantal drukke jaren, waarin ik een groepspraktijk in Brugge combineerde met een job in een psychisch revalidatiecentrum, heb ik voor mezelf de keuze gemaakt om thuis te werken. Na de geboorte van mijn eerste zoon, in 2010 ben ik gestart met mijn praktijk in Ichtegem, aan de rand van het bos.

Het grootste deel van mijn patiënten komt met een diagnose van fibromyalgie/spasmofilie/CVS, depressie/burn-out, chronische hyperventilatie of een stressgerelateerd probleem. Dit op doorverwijzing van psycholoog, psychiater, fysiotherapeut, reumatoloog of huisarts. Het spreekt voor zich dat de behandeling bij dergelijke problematieken vrij ruim opgevat wordt.

Vaak merk ik dat mensen die met een puur lichamelijke klacht binnenkomen (hoofdzakelijk rug- en nekklachten) niet alleen nood hebben aan de manuele technieken maar daarnaast ook aan tips en oefeningen om naast de lichamelijke overbelasting ook de mentale stress en spanning te doen dalen.

In de loop van de jaren heb ik heel sterk ondervonden dat aandacht en tijd geven aan mijn mensen een zeer belangrijke basis is voor een kwalitatieve behandeling. Dan bedoel ik niet alleen letterlijk het ‘luisteren naar’ maar ook het geduld opbrengen om het natuurlijke herstel zijn werk te laten doen. Daarnaast vind ik het als therapeut keer op keer een uitdaging om achter iedere persoon zijn of haar verhaal te zien en van daaruit een persoonlijk behandelplan en traject uit te werken.

Ik ben geconventioneerd kinesitherapeut en ben gebonden aan de bedragen, opgelegd door het riziv. Daarvan krijg je als patiënt een groot stuk terug van de mutualiteit.

Diploma’s:

  • Licentiate in de kine- en revalidatiewetenschappen, KUL
  • Gediplomeerde in de psychomotorische therapie, KUL
  • Gediplomeerde in de hendrickxtherapie, Hasselt
  • Gediplomeerde in rots en water (assertiviteit), Nijmegen
Schuiven naar boven