Vincent Duyck

Mijn keuze om als psychotherapeut aan de slag te gaan is voortgevloeid uit wat me al altijd bezield, gedreven en begeesterd heeft: de levensverhalen van mensen, hun vallen en opstaan – zoeken en vinden, hun kracht en hoop. Mijn interesses en passie voor psychologie, filosofie en spiritualiteit hebben dit telkens versterkt.

Na mijn studies aan de KUL was ik gedurende jaren actief als priester in de parochiepastoraal. In 2016 studeerde ik tevens af als psychotherapeut aan het Korzybski Instituut te Brugge. Sindsdien ben ik ook lid van VVDO, de Vlaamse Vereniging van Deskundigen in de Oplossingsgerichte cognitieve en systemische therapie, opvoedkunde en coaching. Doorheen de voorbije vijftien jaar heb ik een brede ervaring mogen opbouwen in het werken met en coachen van mensen, het aansturen en coachen van groepen.

Naast de gedeelde praktijk met Hannelore, ben ik aan de slag als consulent bij de Sociale Dienst – Dienst Slachtofferbejegening van de Lokale Politie. Ik sta er onder andere in voor de opvang van mensen in acute crisissituaties, het begeleiden en ondersteunen van slachtoffers en het samenwerken met tal van partners uit het hulpverleningsveld. Van thuis uit werk ik ook binnen een eigen praktijk voor oplossingsgerichte therapie: Het Hoofdstuk in Varsenare.   

Samen met mensen op weg gaan, in hun unieke verhaal – van jong tot oud -, is mijn passie en mijn inspiratiebron. Telkens weer word ik geraakt door de kracht en sterkte, de veerkracht en moed van mensen die doorheen alles hun weg verder gaan. Ik merk dat ik ook zelf steeds bijleer van de mensen met wie ik in gesprek mag gaan. In zoveel gesprekken hoor ik tussen de woorden wat Jacques Brel ooit neerschreef in een nieuwjaarswens.  

“Je vous souhaite des rêves à n’en plus finir et l’envie furieuse d’en réaliser queques-uns. […] Je vous souhaite ne jamais renoncer à la recherche, à l’aventure, à la vie, à l’amour, car la vie est une magnifique aventure […] Je vous souhaite surtout d’être vous, fier de l’être et heureux, car le bonheur est notre destin véritable.”

Ik wens het jou alvast van harte toe.

Diploma’s:

  • Master in de Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschappen (KUL)
  • Master Solution Focused Practitioner – Psychotherapeut (Korzybski Instituut Brugge) met certificaten van: 
    • Oplossingsgerichte Cognitieve en Systemische traumatologie. 
    • Oplossingsgerichte Cognitieve en Systeemtherapie met gezinnen, kinderen en adolescenten.
    • Oplossingsgerichte Cognitieve en Systemische therapie in de verslaafdenzorg.

Schuiven naar boven