Op welke manier zijn lichaam, (ziel en) geest één…

Ieder mens verzamelt afvalstoffen in zijn lichaam. Als je gezond bent, drijft je lichaam ze vanzelf uit. In een ongezond lichaam stapelen de afvalstoffen zich op en kunnen ze klachten veroorzaken. Een slechte lichaamshouding kan een oorzaak zijn van het ophopen van die afvalstoffen. Je wervelkolom verkrampt en de doorvoer van stoffen wordt belemmerd. Je krijgt klachten, waardoor je je houding mee gaat aanpassen. Op de verkeerde manier uiteraard. De eerste vicieuze cirkel is rond.
Ook negatieve stress en emoties bevorderen de productie van negatieve stoffen in je lichaam. Deze versterken op hun manier de mentale spanningen. Zo kom je in een tweede vicieuze cirkel terecht. Beide cirkels versterken elkaar.

Door het verlengen of openen van je gewrichten stromen afvalstoffen en voedingsstoffen beter door. Dit verlengen kan via manuele therapie die een kinesist of osteopaat toepast.
Daarnaast kunnen deze afvalstoffen ook vrijkomen via emotionele reacties, zoals huilen, zweten, roepen, zuchten of geeuwen…

Op welke manier zijn lichaam, (ziel en) geest één…
Schuiven naar boven