KRACHTTRAINING

We gaan nog een stapje verder met onze core stability training…  Maar eerst even een woordje uitleg waarom deze oefenreeksen zo belangrijk zijn…
Veel mensen denken dat, als ze zich futloos voelen, het beter is om minder te bewegen en zeker geen krachttraining te doen omdat ze zich dan nog meer uitgeput zouden voelen.  Het tegendeel is waar.  Gedoseerde en juiste training is net heel belangrijk om je terug energieker te voelen.  Waarom?
Onze lichaamscellen werken op batterijen.  Die batterijen worden mitochondriën genoemd.  Dit zijn eigenlijk onze energieleveranciers.  Maar om energie te kunnen leveren, hebben ze grondstoffen nodig.  Waar halen ze die grondstoffen?
1. Zonlicht is een heel belangrijke bron.  Uit ervaring weten we misschien dat geregeld een dagje in de buitenlucht ons helpt om ons fitter te doen voelen.
2. Juiste voeding.  Gezonde vetten (die we terugvinden in avocado, vette vis, olijfolie, noten, …) zorgen ervoor dat de mitochondriën dubbel zoveel energie kunnen leveren dan als ze snelle suikers als bron krijgen.  Deze laatste vinden we in witte producten, koffiekoeken, taart, gebak, enzoverder.  Deze snelle suikers zorgen voor een hele snelle omzetting, een energiepiek dus, met daarna terug een snelle energiedaling.  Nood aan bijkomende suikers is hier het gevolg van.  Zorg dus dat je vooral goede vetten en gezonde koolhydraten (donkere vezelrijke producten, fruit, bonen, quinoa, linzen, …) op je menu zet, die bieden een tragere energie-aanvoer die dubbel zo groot is.
3. Krachttraining.  Door je kracht gedoseerd te versterken, houd je je mitochondriën jong en soepel.  Zo ga je het verouderingsproces van je batterijen tegen.
In de volgende reeks trainen we opnieuw de core.  De oefenreeks bouwt telkens op in moeilijkheidsgraad dus enkel als de vorige reeksen zonder problemen lukten, kun je met deze aan de slag.  Vergeet zeker je diepe buikspier niet op te spannen door de navel goed in te trekken.   Bekijk de oefeningen eerst aandachtig voor je de reeks meedoet.
Blijven ademen!!!

 

KRACHTTRAINING
Schuiven naar boven