[one_half]
Tijdens de relaxatietherapie wordt in de eerste plaats een analyse gemaakt van het huidig functioneren. Hierbij wordt gepolst naar de levenswijze in het algemeen maar ook naar de voedingsgewoonten, het slaappatroon, andere huidige problemen en aanleiding van de komst. Uit deze analyse worden de basisdoelstellingen van de behandeling geformuleerd. De behandeling is er dus één op maat en bestaat uit een totaalaanpak van de problematiek!
De technieken die worden uitgevoerd kunnen heel uiteenlopend zijn. Afhankelijk van de persoon die in behandeling is, wordt er een mix gegeven van Oosterse en Westerse technieken, van hands-on, maar ook hands-off technieken.
Er wordt ook veel belang gehecht aan het aanleren van bepaalde relaxatievormen die men thuis kan blijven oefenen en er worden tips meegegeven in het kader van algemene gezondheidsopvoeding.
Als relaxatietherapeute heb ik de afgelopen jaren vooral gewerkt met mensen die lijden aan fibromyalgie, CVS en spasmofilie. Vandaar dat ik me ook op dit terrein ben gaan verdiepen en bijscholen. Mijn therapie is dan ook gebaseerd op de onderzoeken en resultaten van de onderzoeksgroep Chropiver (prof. Dr. Jo Nijs, VUB).
Mensen met dergelijke problematiek hebben eveneens het recht op een verlengd statuut, weliswaar op voorschrift van de specialist en na uitgebreid kinesitherapeutisch onderzoek.
[divider]
[highlight]Vragen over relaxatietherapie?[/highlight]
Bel of mail mij. Je bent bij mij in goede handen.
[/one_half]
[one_half_last]
[/one_half_last]