Intervaltraining

Vandaag voor jullie een portie arm – en beenspieroefeningen.  We gieten de reeks vandaag in een intervalschema.  Dat betekent dat we telkens na één reeks eventjes op adem komen.  Iedere oefening op zich doe je 10, 15 of 20 keer, naargelang je eigen vermogen.

Eén reeks bestaat uit:

  • 5 oefeningen training rechterbeen
  • 5 oefeningen training linkerbeen
  • 5 oefeningen training armen (beide zijden samen)

De beenspieroefeningen in deze reeks zijn reeds gekend uit vorige reeksen, let op een goede stevige plankhouding ter hoogte van buik en rug.  De armoefeningen zijn simpel: 15x in ene richting, 15x in andere richting.

Deze reeks van 15 oefeningen kun je voor jezelf 2 of 3 keer herhalen.  Op het filmpje zie je dus één reeks.  Pauzeer na iedere reeks die je doet een 2tal minuten.

 

Waarom intervaltraining?

Naast een betere conditie en een energieker lichaam, biedt dergelijke training een extra voordeel.  Na een intensere gevarieerde training, komt je spierweefsel in herstelfase.  Hierbij komen stoffen vrij die ons immuunsysteem verstevigen.  Als je volgende intervaltraining doet op het moment na deze herstelfase, is dit de perfecte timing voor spieropbouw.  De grootste effecten bekom je dus als je regelmatig een intervaltrainingsmoment inlast (2x/week).

Intervaltraining kun je evengoed doen met cardio-oefeningen zoals trappen lopen, springoefeningen, enzoverder…

Veel plezier!

Intervaltraining
Schuiven naar boven