Ilse Demonie

Ilse Demonie osteopathie

Aanwakkeren van het zelfgenezend vermogen via lichamelijke techniek en oog voor de mens nabij dit alles.

Na mijn middelbare studies ben ik onmiddellijk gestart met een opleiding tot osteopate aan het IAO te Gent. Ik wou als toekomstige studente terechtkomen in een beroep waarin ik mensen kon helpen om een betere gezondheid te verkrijgen en te behouden.
Bovendien wou ik mezelf de mogelijkheid geven om me te kunnen blijven ontwikkelen binnen de grenzen van mijn beroep. Steeds meer osteopatisch wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd en de gebruikte behandeltechnieken evolueren zo richting de efficiëntie, wat ON TOP OF MY LIST staat.

De holistische visie van de osteopathie, de osteopathie die ook kijkt naar de mens achter de klacht, sprak mij in mijn eigen menselijkheid destijds als patiënte enorm aan.
Tijdens mijn opleiding kreeg ik een zeer brede waaier aan behandeltechnieken aangeleerd. Ikzelf maak bijvoorbeeld gebruik van korte hefboom manipulaties indien vereist voor de patiënt(e). De meerwaarde van dergelijke technieken zit in hun zachtheid en hun effectiviteit. Het gewricht “unlocked” zonder brute kracht indien daadwerkelijk geblokkeerd. Zeer effectieve technieken en vaak zo nodig.

Als osteopate behandel ik zowel baby’s, kinderen, volwassenen en zwangere vrouwen.

Ilse Demonie
Osteopate D.O.