Hannelore Demonie

Ons lichaam is als een tuin, waarin onze wil de tuinman is.
— Shakespeare

Het menselijk lichaam heeft me als persoon altijd geboeid. Zeker de complexiteit ervan wanneer het gaat om de invloed die onze geest heeft op ons lichaam en omgekeerd. Vandaar dat ik na mijn studies van algemene kinesitherapie, mezelf ook ben gaan bijscholen in de pyschomotorische therapie, de Hendrickxtherapie en verschillende relaxatievormen.

Als moeder van drie jonge kinderen merk ik zelf hoe het iedere dag organiseren is om mijn job te combineren met de zorg voor de kinderen en het huishouden. En in de praktijk zie ik dat dit bij vele gezinnen een ware opdracht geworden is die heel veel met zich meebrengt.

Na een aantal drukke jaren, waarin ik een groepspraktijk in Brugge combineerde met een job in een psychisch revalidatiecentrum, heb ik voor mezelf de keuze gemaakt om voorlopig enkel nog thuis te werken. Na de geboorte van mijn eerste zoon ben ik dan ook gestart met mijn eigen praktijk.

Het grootste deel van mijn patiënten komt met een diagnose van fibromyalgie, spasmofilie, CVS of ander psychomotorisch probleem.  Dit op doorverwijzing van psycholoog, psychiater, fysiotherapeut, reumatoloog of huisarts.  Het spreekt voor zich dat de behandeling bij dergelijke problematieken vrij ruim opgevat wordt.

Ook merk ik dat mensen die met een puur lichamelijke klacht binnenkomen (hoofdzakelijk rug- en nekklachten) soms niet alleen nood hebben aan de manuele technieken maar daarnaast ook aan tips en oefeningen om naast de lichamelijke overbelasting ook de mentale stress en spanning wat te doen dalen.

Niet alleen volwassenen kunnen op dit vlak bijleren, ook jonge kinderen kunnen we helpen om beter om te kunnen met spanning die op hen afkomt.

Diploma’s:

  • Licentiate in de kine- en revalidatiewetenschappen, KUL
  • Gediplomeerde in de psychomotorische therapie, KUL
  • Gediplomeerde in de hendrickxtherapie, Hasselt
  • Gediplomeerde in rots en water (assertiviteit), Nijmegen