Hannelore Demonie

Hannelore Demonie

Ons lichaam is als een tuin, waarin onze wil de tuinman is.
— Shakespeare

Het menselijk lichaam heeft me als persoon altijd geboeid. Zeker de complexiteit ervan wanneer het gaat om de invloed die onze geest heeft op ons lichaam en omgekeerd. Vandaar dat ik na mijn studies van algemene kinesitherapie, mezelf ook ben gaan bijscholen in de Hendrickxtherapie en verschillende relaxatievormen.

Als moeder van drie jonge kinderen merk ik zelf hoe het iedere dag organiseren is om mijn job te combineren met de zorg voor drie jonge kinderen en het huishouden. En in de praktijk zie ik dat dit bij vele gezinnen een ware opdracht geworden is die heel veel met zich meebrengt.

Na een aantal heel drukke jaren, waarin ik een groepspraktijk in Brugge combineerde met een job in een psychisch revalidatiecentrum, heb ik voor mezelf de keuze gemaakt om voorlopig enkel nog thuis te werken. Na de geboorte van mijn eerste zoon ben ik dan ook gestart met mijn eigen praktijk.

Als klassiek geschoolde kinesist bestaat mijn patiëntenbestand uiteraard nog voor een deel uit behandelingen van klassieke orthopedische problemen waar intensieve en soms langdurige kinesitherapie zeker een meerwaarde is in het genezingsproces.

Daarnaast merk ik dat mensen die met een lichamelijke klacht binnenkomen (hoofdzakelijk rug- en nekklachten) soms niet alleen nood hebben aan de manuele technieken maar daarnaast ook aan tips en oefeningen om naast de lichamelijke overbelasting ook de mentale stress en spanning wat te doen dalen.

Niet alleen volwassenen kunnen op dit vlak bijleren, ook jonge kinderen kunnen we helpen om beter om te kunnen met spanning die op hen afkomt.

Diploma’s:

  • Licentiate in de kine- en revalidatiewetenschappen, KUL
  • Gediplomeerde in de psychomotorische therapie, KUL
  • Gediplomeerde in de hendrickxtherapie, Hasselt
  • Gediplomeerd trainer in rots en water (assertiviteit), Nederland