LEKKER LEKKER LEKKER

Ingrediënten (per persoon):

  •  2 vleestomaten
  • 2 el kappertjes
  • grof zeezout en zwarte peper
  • olie en azijn
  • 1 pastinaak
  • halve rode ui of sjalot
  • bieslook
  • teentje look

Pastinaakfrietjes

Schil je pastinaak en snijd hem in plakken om er frietjes van te maken.  Verspreid je pastinaakfrietjes over een bakplaat en besprenkel met olijfolie en grof zout.  Bak in de oven tot ze goudbruin zijn.  Je kunt uiteraard ook een frietketel gebruiken.

Tartaar van tomaat

Laat de tomaten even weken in heet water om ze zo makkelijker te kunnen pellen.  Als de schil en de pitjes verwijderd zijn, snijd je ze in kleine blokjes.  Snijd je ui of sjalot fijn, alsook je bieslook en meng onder de blokjes tomaat.  Pers het teentje look op de massa en kruid met peper en zout, voeg ook olie en azijn toe, evenals de kappertjes.  Als alles goed door elkaar gemengd is, zet je de tartaar even in de frigo zodat hij lekker fris is om op te dienen.

Goedkoop, gezond maar vooral: superlekker!

LEKKER LEKKER LEKKER
Schuiven naar boven